Wat is het nut van een schoenspanner? Je hebt het je vast wel eens afgevraagd. Iedereen die een nieuw paar schoenen koopt, wil het nieuwe paar zo lang mogelijk mooi houden. Alleen wanneer je een paar schoenen hebt gedragen, raken ze door het zweet en de hitte van je voeten uit vorm. Dit geeft schoenen hun gedragen look en dit wil je waarschijnlijk tegengaan.

Vocht

Door direct na het uittrekken van je schoenen een paar spanners erin te doen, zorg je dat de spanners het vocht absorberen. Daarnaast ‘duwen’ de spanners je schoenen weer terug in hun oorspronkelijk vorm. Hierdoor blijven je schoenen er veel langer als nieuw uitzien en krijg je veel minder snel last van lelijke plooien tussen je neus en wreef.

 

Soorten spanners

Er zijn heel veel verschillende schoenspanners op de markt in allerlei prijsklassen. Eigenlijk zijn ze allemaal goed, zolang ze maar van hout zijn. Cederhoutenspanners zijn over het algemeen het duurst, wanneer je vaak last hebt van voetschimmel of infecties aan je voeten dan zijn ze hun meerprijs absoluut waard. Cederhouten spanners hebben namelijk een ontsmettende werking en dit effect hebben andere houten spanners niet.
 

Plastic

Heb je schoenspanners in huis van plastic? Daar heb je helaas niet veel aan… Plastic absorbeert namelijk geen vocht en hierdoor hebben ze vrijwel geen nut. Om dezelfde reden heeft het ook geen zin om in plastic schoenen spanners te doen. Het enige effect wat spanners in dit geval hebben, is dat ze de schoenen in hun oorspronkelijke vorm duwen. Maar zodra je de spanners uit de schoenen haalt, gaat dit effect alweer verloren.
 

Acclimatiseren

Heb je de hele dag op je schoenen gelopen? Doe dan direct nadat je ze uittrekt de spanner erin. Als je dit pas na een paar uur doet, is het effect van een spanner alweer veel minder. Het beste is om je schoenen met de spanner erin een dagje te laten staan. Doe liever nooit twee dagen achter elkaar hetzelfde paar schoenen aan. Zet ook nooit je schoenen in de buurt van de verwarming om het proces te versnellen, want dit is razend slecht voor het leer.

 
Houd je aan al deze tips en je schoenen blijven, als je ze ook nog regelmatig poetst, aanzienlijk lang als nieuw. Ben je een shoe-a-holic en wil je het liefst zo vaak mogelijk nieuwe schoenen? Lap deze adviezen dan vooral aan je laars…;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *