Elke schoenengek zit af en toe met de handen in het haar. Hoe kan je al die schoenen nu het beste opbergen? Je wil immers niet het overzicht verliezen. In deze blog ga ik je op weg helpen en een aantal tips geven zodat je het overzicht houdt.

Tip 1: Bewaar ze in de doos
Natuurlijk zie je af en toe op social media van die prachtige foto’s voorbij komen van een inloopkast waar je honderden schoenen overzichtelijk op een rijtje ziet staan. De meeste mensen zijn niet gezegend met zoveel ruimte en hebben niet een aparte kamer voor hun schoenen. Daarom is mijn eerste tip: bewaar je schoenen altijd in de oorspronkelijke doos. Niet alleen omdat je dozen goed kan stapelen, maar ook omdat het je schoenen beschermt tegen stof en zonlicht. Vooral suède schoenen zijn gevoelig voor stof en verkleuren, daarom is mijn advies om je schoenen altijd in de doos te bewaren.
 
Tip 2: Maak een foto van je schoenen
Als je al je schoenen in een doos hebt gestopt, kan het soms flink zoeken zijn welk paar nu in welke doos zit. Speuren naar etiketjes, daar heb je vast ook geen zin in, daarom is mijn tweede tip: maak een foto van je schoenen en plak deze op de schoenendoos. Op deze manier houd je op eenvoudige wijze het overzicht en weet je precies waar je favoriete paar staat.
 
Tip 3: Stop ze goed verzorgd in de doos
Je zal er niet altijd zin en tijd voor hebben, maar het beste is om je schoenen met schoenspanners en al op te bergen. Heb je net een vlekje gemaakt op je schoen? Poets deze dan snel even weg voor je de schoenen opbergt. Op deze manier blijft je schoenencollectie in perfecte staat. Let ook goed op waar je jouw schoenenverzameling stopt. Sommige mensen vinden hun trapkast een goede plek, maar vooral in oude huizen kan dit een vochtige ruimte zijn en dat is niet goed voor het leer van je schoenen. Heb je niet zoveel keus? Zet dan een vochtvreter naast de dozen om te zorgen dat je schoenen in topconditie blijven.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *